ghidul PNRAS pentru școli

"Teleskop generează o "mișcare" cu sens. Să iei pulsul activității tale (ca profesor și ca școală) e un pas important pentru ca ceea ce faci sa fie de calitate."

Mihaela Mihăilescu, Director
Pagină în curs de actualizare

Totul despre PNRAS

Am pus împreună toate informațiile despre PNRAS într-o singură pagină. Vezi detalii despre program, descarcă Ghidul Solicitantului și află cum poți aplica.

Beneficiile programului PNRAS / Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar pentru școlile eligibile

Digitalizare în educație înseamnă în 2023 ceva mai mult decât dotarea cu tehnologie a claselor sau catalog electronic. Înseamnă și utilizarea tehnologiei pentru a face mai simple procese consumatoare de timp sau inconfortabile. Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) aduce pentru școlile eligibile un sistem de analize de date care vă poate ghida în noianul de informații pe care le aveți de organizat și corelat. Asemănător unui GPS, discret și puternic, Teleskop este un partener de încredere.  Feedbackul (atât cel primit cât și cel oferit elevilor) este dovedit ca fiind în topul intervențiilor de impact din educație. Intrarea lui în practicile unei școli o face mai puternică si mai inspirată în luarea deciziilor.  Propunem un sistem integrat care reduce birocrația și împrietenește profesorii cu datele.

Printre beneficiile platformei Teleskop se numără:

 • Formulare predefinite, gata de aplicat și folosit. Formularele Teleskop sunt scurte, ușor de aplicat și de integrat.
 • Formulare proprii pot fi create de școală pentru proiecte interne sau pentru a răspunde unor nevoi specifice.
 • Descărcarea rezultatelor/rapoartelor în format PDF și CSV.
 • Confidențialitatea rezultatelor tuturor conturilor și anonimatul complet al respondenților.
 • La cerere, mini cercetări periodice pe date agregate.
 • Suport tehnic și consultanță pentru implementare.
 • Modul de AI activat pentru a administra serii mari de date calitative.

Propunem un sistem de digitalizare inovativ adaptat nevoilor școlilor, care sprijină profesorii să aibă un impact mai bun în sălile de clasă.

Click aici pentru a ne cere oferta

În cadrul proiectului, școlile solicitante vor putea putea beneficia de formulare de feedback digitale, care vor fi completate de către părinți, elevi și profesori. Aceste formulare sunt puse la dispoziție de către platforma de feedback Teleskop, care va permite școlilor să monitorizeze feedback-ul primit și să îl analizeze în timp real.

Teleskop este o platformă digitală de preluare și interpretare de date pentru școli. Propunem un sistem integrat care reduce birocrația și împrietenește profesorii cu datele.

Platforma Teleskop poate fi activată ca Aplicație digitală la Categoria IV: Activități de digitalizare a procesului educațional. Activități de predare, învățare, evaluare: proiectarea și realizarea resurselor pentru instruirea online, adaptarea resurselor pentru învățarea online, crearea și utilizarea resurselor digitale pentru evaluarea formativă, sumativă și feedback.

Despre PNRAS

Totul despre Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

O intervenție sistemică pentru un sistem de învățământ mai incluziv și de succes.

 1. Introducere

 2. Obiective generale ale PNRAS

Despre Teleskop

Teleskop este o platformă independentă specializată în feedback-ul educațional. Ea permite generarea unui formular de feedback instant, care poate fi folosit în orice context educațional.

Pentru a facilita implementarea feedback-ului în procesul educațional, Teleskop oferă și un set de instrumente de analiză și vizualizare a datelor colectate. În plus, am construit două ghiduri de bune practici, unul pentru profesori și unul pentru studenți, care pot fi folosite pentru a înțelege mai bine cum să folosești platforma Teleskop și feedback-ul în procesul educațional.

Vezi mai multe despre Teleskop
 1. Ghidul Teleskop pentru profesori

  Parcurge un ghid scurt despre cum să folosești Teleskop în procesul educațional.

  Deschide ghidul
 2. Ghidul Teleskop pentru directori

  Parcurge un scurt ghid pentru directori despre cum să folosești Teleskop în procesul educațional.

  Deschide ghidul