Ghidul Teleskop + PNRAS

Ce este PNRAS?

PNRAS este Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Acest program este implementat în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR) și beneficiază de o finanțare în valoare de 543 milioane de euro. Scopul acestui program este de a diminua riscul de abandon școlar și de a îmbunătăți performanțele școlare ale elevilor din învățământul preuniversitar.

Care este rolul Ministerului Educației în combaterea abandonului școlar?

Ministerul Educației are un rol important în combaterea abandonului școlar. Acesta implementează programe și politici pentru a reduce abandonul școlar și pentru a îmbunătăți performanțele școlare ale elevilor din învățământul preuniversitar. Un exemplu de program implementat de Ministerul Educației este Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), care are ca scop diminuarea riscului de abandon școlar și îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor din învățământul preuniversitar

Care este legătura dintre PNRAS și Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR)?

PNRAS este implementat în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR) și beneficiază de o finanțare în valoare de 543 milioane de euro. Scopul acestui program este de a diminua riscul de abandon școlar și de a îmbunătăți performanțele școlare ale elevilor din învățământul preuniversitar.