Metodologia TeleskopAbonamentul Teleskop pentru școli
1 martie 2022

Teleskop lansează în martie 2022 un abonament pentru școli cu o metodologie specifică de măsurare a unor indicatori relevanți pentru învățare. Aplicația rămâne în continuare gratuită pentru utilizarea individuală a oricărui profesor. Toate detaliile în această postare de pe blogul Teleskop. Abonamentul vine în sprijinul școlilor care doresc să își simplifice și să își îmbunătățească procesele de preluare de feedback și de măsurare de date.

Cum folosește un profesor aplicația Teleskop?
Orice profesor își poate face cont individual gratuit pe platforma www.teleskop.ro sau pe mobil (Android sau iOS). La final de oră profesorul selectează un formular din contul propriu și generează un link pe care îl transmite elevilor pe grupul clasei. Răspunsurile elevilor (procente și text) ajung automat în contul profesorului, gata pentru reflecție & integrare. Doar profesorul are acces la datele proprii.

Cum folosește o școală aplicația?
Școala abonată are cont instituțional de unde poate aplica diverse formulare, poate genera date pe clase sau date agregate pe întreaga comunitate școlară, poate descărca rapoarte. Nu în ultimul rând, rata de răspuns în rândul elevilor nu mai reprezintă o problemă datorită procedurii prin care profesorii transmit linkul elevilor chiar în clasă, la finalul orei. Elevii nu trebuie să descarce aplicația, e suficient sa aibă telefon cu internet.


Precizare despre formularul Ministerului Educației
17 iunie 2021

Școlile care doresc sa preia feedback-ul elevilor prin aplicația Teleskop pot solicita la [email protected] deschiderea unui cont instituțional din care se vor putea descărca rapoarte și unde va fi activat formularul cu indicativul ME.
Școala poate genera de aici formulare cu numele și clasa fiecărui profesor, o soluție de utilizare fiind descrisă aici http://bit.ly/pitchTeleskop Fiecare formular are un cod unic ce poate fi vizibil atât în timpul procesului de preluare de răspunsuri, cât și in raportul descărcat. Teleskop nu are opțiunea ca un profesor diriginte să aplice formulare pentru alt coleg. Posibilitatea de a descărca rapoarte (in format PDF) este activată doar din conturile instituționale. Vom introduce un abonament care va permite activarea descărcării de rapoarte în școlile abonate.


Teleskop este o aplicație independentă care funcționează din anul 2019 pe Android, iOS și în platforma web www.teleskop.ro. Este gratuită pentru utilizare individuală a profesorilor, cu un portofoliu 7 formulare proprii. În martie 2021 am lansat un kit pentru școală (cu 5 formulare) care anul acesta școlar (2020-2021) poate fi activat gratuit.De ce avem nevoie de feedback-ul elevilor noștri?


17 iunie 2021De ce avem nevoie de feedback-ul elevilor noștri?

Chestionarele de feedback reprezintă instrumente din ce în ce mai utilizate de profesorii preocupați de felul în care metodele, soluțiile și propunerile lor au impactul dorit în sala de clasă. Studiile arată că în procesul educațional, preluarea opiniei elevilor contribuie decisiv la îmbunătățirea motivației acestora și la obținerea de rezultate mai bune în învățare. Platforma/aplicația Teleskop vine în sprijinul profesorilor pentru care noțiunea de "satisfacție a beneficiarilor educaționali" reprezintă nu doar un concept oarecare din fișele pe evaluare* de la final de an, ci are relevanță reală în învățare. Venim în întâmpinarea acestor colegi cu facilitățile pe care tehnologia ni le aduce la îndemână, obținând anonimitatea totală a respondenților, rapiditatea colectării răspunsurilor și ușurință în urmărirea procesului la aplicarea sistematică a instrumentului.

Ce oferim?
Teleskop asistă cadrele didactice în acest demers de investigare, auto-evaluare și reflecție asupra învățării, oferindu-le acces la:
- formulare predefinite de feedback **
- confidențialitatea arhivei de chestionare/ formulare deținute de fiecare profesor utilizator
- un sistem de asistență online unde puteți primi suport din partea echipei tehnice
- o comunitate în care puteți intra în dialog cu profesioniști și practicieni pentru a împărtăși bune practici.

Cum utilizăm aplicația/platforma Teleskop?
Pentru a putea genera formulare și a le distribui elevilor dvs, aveți nevoie de un cont de utilizator.

Construirea contului de utilizator
1. Descărcați aplicația pe telefonul propriu, utilizând link-urile de direcționare către Android sau iOS de pe prima pagină a site-ului. Puteți să vizualizați contul propriu și de pe laptop/tabletă pe www.teleskop.ro cu aceleasi date de logare.
2. Validați contul de utilizator prin accesarea link-ului primit pe email. Intrați în cont folosind adresa și parola confirmate.
Orice tip de probleme tehnice întâmpinați, contactați-ne pe instant chat sau la adresa de contact [email protected]

Vă invităm să discutați periodic cu elevii dvs rezultatele obținute și să intrați în dialog cu colegii dvs care utilizează aplicația.
Pentru că în educație este vorba în primul rând despre încredere.

Va mulțumim și vă dorim succes!
Echipa Teleskop
..........................

** În etapa urmatoare vom dezvolta aplicația prin oferirea de formulare diversificate.
*extras din fișa de evaluare a cadrelor didactice, capitolul 3.5.
Evaluarea satisfacţiei beneficiarilor educaţionali
Elaborarea unor instrumente de identificare a nivelului de satisfacţie a beneficiarilor
· Aplicarea unor instrumente de identificare a nivelului de satisfacţie a beneficiarilor şi interpretarea rezultatelor (chestionare)
· Valorificarea rezultatelor de tip feedback în activitatea didactică ulterioară
Platforma Teleskop este pusă la dispoziție profesorilor și scolilor în scopul îmbunătățirii calității actului didactic. Administrarea proiectului/aplicației este realizată prin intermediul asociației non guvernamentale Mil Pasos Adelante / O mie de pasi înainte, cu sediul social în Buzău.

Contact

Platforma Teleskop este pusă la dispoziție profesorilor și scolilor în scopul îmbunătățirii calității actului didactic. Administrarea proiectului/aplicației este realizată prin intermediul asociației non-guvernamentale Mil Pasos Adelante / O mie de pasi înainte, cu sediul social în Buzău.